Eindeloos Theaterwerk
info@theaterroute-huizen.nl

Theaterroute 2021

Het gonst en zindert nog steeds in Huizen en Blaricum. In de straten, op schoolpleinen, in winkels, overal wordt nog steeds nagepraat over de Theaterroute dat haar eerste lustrum vierde. Dit feestelijke jaar werd bezocht door bijna 1500 gasten en vele schoolkinderen van drie scholen, die de Kinderroute bezochten, de reacties zijn enthousiaster dan ooit tevoren. Blije gezichten, ontroerde gasten, staande ovaties, het was weer een feest van verbinding. Dankjewel lief publiek, wat fijn dat we voor jullie weer theater mochten maken!

Hierbij delen we de eerste terugblik op "Het recht van de Erfgooiers".

Teksten en regie: Johan Verheij

Muziek: Mark Lippe

Camera en montage: Ben Mathon

https://www.youtube.com/watch?v=lpl3bs8BN_A

Wij danken onze sponsoren, locatiesponsoren, Vrienden van, alle fantastische vrijwilligers en ons geweldig publiek voor een onvergetelijk lustrum van de Theaterroute Huizen 'Het recht van de Erfgooiers'.

VIJFDE EDITIE THEATERROUTE ZETTE ERFGOOIERS IN SCHIJNWERPERS

In 2021 bestaat de Theaterroute Huizen vijf jaar. Dat is natuurlijk een bijzondere mijlpaal. Daarom vond Stichting Eindeloos Theaterwerk, onder de bezielende leiding van bedenker en maker Johan Verheij, het een goed moment om nog groter te denken en ook over de grenzen van ons mooie dorp te kijken. Dit jaar hebben we daarom nog meer van het Gooi laten zien.

Na het Melkmeisje, de Visser, de Kaasmakers en de Bevrijders speelden in de vijfde editie de Erfgooiers een hoofdrol, met als titel: “Het recht van de Erfgooiers”.

Jubileum

De Theaterroute vierde haar eerste lustrum en daar was het team buitengewoon trots op. Johan zelf zei daar over: “Wie had vijf jaar geleden, aan de keukentafel tijdens een borrel kunnen bedenken dat wat begon met een creatief idee, uit zou groeien tot zo’n groot en inmiddels landelijk evenement.”

Ook dit jaar werkten er meer dan zestig acteurs, zangers, muzikanten en vrijwilligers mee. Gedurende zes avonden waren er ruim 1.300 bezoekers uit Huizen, het Gooi en de rest van Nederland.

Het concept

De formule van dit unieke evenement blijft hetzelfde als de afgelopen jaren. De gasten van de Theaterroute verzamelen zich op de hoofdlocatie, die later dit jaar bekend wordt gemaakt. Daarna wordt men in kleinere groepen onderverdeeld en bezoekt elke groep, onder leiding van een gids, verrassende locaties, waar uiteenlopende voorstellingen worden gespeeld over de geschiedenis van het Gooi in het algemeen en het mooie dorp Huizen in het bijzonder.

Nieuwe verhalen

De geschiedenis van Huizen blijft een onuitputtelijke bron van verhalen. De historie van de Erfgooiers mocht daarin niet ontbreken en gaf nog meer diepte en ruimte aan de Theaterroute.

Naast voorstellingen over de Erfgooiers, werden er dit jaar ook verhalen verteld over gewone mensen die minder rechten ervaren, excentrieke inwoners die het dorp kleur hebben gegeven en gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis veranderd hebben.

De eindvoorstelling werd ook tijdens deze editie weer ondersteund door een live orkest. Nieuw dit jaar was dat er geen bestaande muziek werd gebruikt, maar dat muzikaal leider en arrangeur, Mark Lippe, speciaal voor de theaterroute geheel nieuwe melodieën had gecomponeerd.

Acteurs

We zijn ongelooflijk trots dat er speciaal voor de Theaterroute weer een grote stoet landelijk bekende acteurs naar Huizen waren gekomen. Daarnaast werd er, zoals elk jaar, weer een beroep gedaan op aanstormend en plaatselijk talent. 

De cast: Bartho Braat, Diana Dobbelman, Marjolijn Touw, Aukje van Ginniken, Rob van de Meeberg, Carolina Mout, Nyncke Bergman, Marloes van den Heuvel, Jurko van Veenendaal, Mark van Welzenis, Sebas Berman, Martijn van Will, Lara Coret, Fabiënne Meershoek, Mischa Verwoert, Julia Bedner, Roon Putuhena en vele anderen.

De Theaterroute “Het recht van de Erfgooiers” vond plaats van 13 t/m 18 september 2021. 

De Theaterroute 2021 werd mede mogelijk gemaakt door:

Van der Roest, trotse partner van de Theaterroute Huizen

Gemeente Huizen

Hou deze en onze website www.eindeloostheaterwerk.nl en onze Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws over de Theaterroute.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je een mail sturen naar: publiek@theaterroute-huizen.nl

Met veel groeten, 

Johan Verheij

Artistiek Leider

 

Hoe werkt de theaterroute?

Tijdens de route word je meegenomen naar vier historische locaties, waar je verwonderende en wervelende voorstellingen bijwoont over de historie van Huizen.

Het publiek, zo'n tweehonderd man per avond, komt op de hoofdlocatie samen. 
Na aanmelding bij de balie ga je onder begeleiding van een gids, in een groep van max. 25 personen, jouw eigen route lopen (elke route heeft een eigen kleur).

Tientallen zangers, dansers, theatermakers en vertellers zorgen voor een onvergetelijke belevenis. Na vier indrukwekkende voorstellingen kom je weer terug op de startlocatie voor een grande finale. Natuurlijk is er na afloop nog gelegenheid om wat te drinken en na te praten.

Graag tot ziens in september 2022!

Met geïnspireerde groet,

Team Theaterroute

Bekijk impressie 2020

>>Terugblik 2021

Informatie en Reserveren

neem contact op